Sådan skaber du tryghed hos din baby

Har du og din partner lige fået en baby for første gang og er alt bare nyt og anderledes? Så kan det være godt at få noget inspiration til, hvordan den lille nye kan få så god og tryg en start på livet som overhovedet muligt. Vi guider her til nogle forskellige bud på, hvordan din baby kan få den tryghed, som er så vigtig i den første tid i livet. Så læs med her og bliv inspireret. 

En babynest giver ro og tryghed

Når baby har brug for tryghed skabes det allermest som en simulation fra dens tid i livmoderen, hvor alt var roligt og trygt. Dette kan man gengive dele af med den bedste babynest, som giver baby den samme form for trygge følelse. Babynesten omslutter baby, så der er en følelse af at være i sikkerhed og samtidig er den blød og komfortabel at ligge i. Hvis man dermed supplerer med et rart og varmt tæppe eller en dyne over babys krop, så bliver det en meget behagelig og dejlig oplevelsen for din baby at være i. 

Hav rolige omgivelser 

Sluk for fjernsynet, for radioen og for andre støjgivende lydkilder, når din baby skal føle sig tryg og eventuelt sove. Her kan det være beroligende med moders eller faders sang eller stemme, så denne form for lyd har den modsatte effekt. Her kan man synge for baby, eller snakke med baby blidt og roligt, mens man vugger baby i en babygynge eller når den ligger i baby-nesten. Dette giver også dejlig grobund for, at baby kan slappe helt af og vide, at mor og far er lige i nærheden under søvnen. 

Klæd baby på i blødt tøj 

Når baby er helt lille, kan den være meget følsom overfor temperaturerne, og baby kan hurtigt få det enten for koldt eller varmt. Her skal man føle i dens nakke, og sveder baby, skal man tage noget tøj af og er der koldt i nakken, skal man tage noget mere tøj på baby. Ligger baby udenfor i barnevognen og sover, skal man jævnligt tjekke temperaturen i nakken og på kroppen for at sikre sig, at der er den rette temperatur. Her kan åndbart tøj i blød og lækker kvalitet være det, som gør, at babyen kan ånde både om vinteren og om sommeren. Det giver også tryghed, når baby har tøj på, der føles rart og åndbart og hverken er for varmt eller for koldt. 

Related Posts

© 2024 artnode.dk - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress