For mange mennesker er kunsten på væggene ikke det første som falder dem ind, når der tales om indretning af hjemmet. Kunsten bliver typisk tilføjet til rummer efter rummet er blevet malet og møblerne er blevet sat på sine rette pladser. Selvfølgelig er møbelindretningen og farverne i rummet meget vigtige, men det er typisk de mindre detaljer i et hjem, som definerer den overordnede stil i hjemmet.

Unik stil

At tilføje kunst til dine vægge er et af de mest transformative designtricks som du kan benytte dig af, når det kommer til indretning. Det giver et øjeblikkeligt nyt look og kan tilføje farve, dybde og tekstur til rummet. Det er bestemt ikke let at finde den perfekte kunst til hjemmet, og når du først starter søgningen, så kan det blive meget vanedannende, da der findes så meget forskelligt. En af grundende til at mange mennesker går op i kunst er, at det kan skabe følelser hos køberen. Større kunstværker kan give nyt liv til et rum og løfte det til et helt nyt niveau.

Forskellige stilarter

Ved at blande forskellige slags kunst, så kan det nogen gange give et bedre look i indretningen. Uanset om du vælger plakater, print eller malerier fundet hos dit lokale auktionshus, så giver kunsten personlighed til rummet med det samme. At blande forskellig slags kunst, behøver bestemt ikke at være særlig dyrt, da man kan få meget for ikke særlig mange penge.

Nøglen til at indrette med kunst er, at finde ud af hvordan det skal hænge sammen. Nogle kunstværker fortjener at hænde helt alene, så der kun er fokus på det. Andre kunstværker, som fotos og andre mindre ting, fungerer bedst i grupper – eksempelvis langs en trappe, over en sofa, eller langs en lang væg.

Hvis du har et rum hvor der er begrænset med plads at tilføje kunst på, så er der flere innovative måder hvorpå man kan imødekomme dette. Man kan eksempelvis indarbejde kunst i skabe og møbler. Dette kan være et godt trick, hvis man stadig ønsker at skabe fornyet dybde til rummet.

Afspejl din stil

Kunstverdenen kan nogle gange let blive set på som snobbet og utilgængelig, men det betyder ikke at dit kunstværk bliver set på denne måde. En god måde at få dit hjem til at føle sig hyggeligt og afslappet på er, at din kunstværk også afspejler disse følelser. Kunst som står op af væggen eller mellem møblerne kan have en virkning af, at stemningen i rummet generelt er meget afslappet.

Når alt kommer til alt, så er det op til dig selv, hvordan du ønsker at indrette dit hjem. Slutteligt har vi dog tre gode råd, som alle med fordel kan følge, når der skal indrettes dit hjem.

Første råd er at du skal huske at den bedste måde at købe kunst på er, at købe hvad du kan lide, så kan du altid finde ud af hvor det skal hænge senere hen. Hvis du elsker et kunstværk for sin farve, så kan du måle væggene eller vælge et møbel, som matcher med farven i maleriet. Andet råd er at malerierne med fordel kan grupperes, så proportionerne bliver bedre på væggen. Sidste gode råd er, at du skal huske, at det ikke er hver eneste centimeter at væggen, som skal indeholde kunst. At have godt med mellemrum mellem billeder på væggen, kan måske give opmærksomhed til andre elementer i rummet, som også fortjener dette.

Author

Write A Comment

Pin It