Det kan være udfordrende at indrette en lille lejlighed, fordi lejligheden skal indeholde mange funktioner på lidt plads. Samtidig skal man også sørge for, at lejligheden ikke kommer til at se for kompakt og overfyldt ud.

Tænk boligens funktion i zoner

Når du skal indrette en lille lejlighed med få kvadratmeter så tænk i zoner. Hvad har du brug for, for at lejligheden fungere for dig. Arbejder du hjemmefra? Har du ofte gæster?

Bor du alene eller uden børn kunne din zone plan se således ud

  • Soveplads
  • Spiseplads
  • sofa/tv hjørne
  • Kontorplads
  • Opbevaringsplads

Vælg møbler ud fra lejlighedens plantegning

Når du skal møblere en mindre lejlighed, så er det en god ide at vælge møbler, der er lette i deres udtryk, så rummet ikke kommer til at virke overfyldt. Hvis muligt så se om ikke du kan finde møbler, der har mere end en funktion. 

Du kan for eksempel få bygget en hel væg med skabslåger til tøj og opbevaring, og bag den ene skabslåge kan du lave et indbygget kontor med en klap til din laptop og hylder til opbevaring af ringbind mm. Når kontorpladsen ikke er i brug, lukkes skabsdøren, og du behøver ikke spilde værdifuld gulvplads andre steder i lejligheden til kontorplads. Og som en ekstra bonus kan du rode lige så tosset du vil i dit kontor, uden at nogen kan se det.

Vælg de rette farver

I mindre rum som man gerne vil have til at syne større eller mere luftige, er det en god ide, at bruge lyse eller neutrale farver. Det gør rummet mere roligt og man kan let skabe farver i boligen ved brug af tekstiler som puder og tæpper. Skal du ud og købe ny sofa – så køb en sofa, der er diskret og ikke tager alt opmærksomheden i et lille rum.

Vælg den rette belysning

Den rette belysning har meget at sige for, hvordan et rum opleves. Du kan med fordel vælge flere mindre lamper i stedet for at oplyse rummet med en loftslampe. Ved at have lyskilder flere steder kan du også lave en naturlig opdeling af de forskellige zoner i din stue eller lejlighed. 

Det har også meget at sige, hvilke lys du vælger til dine lamper. Vælg et blødt lys til dine hyggelamper og et mere koldt lys til din arbejdslampe og lampen over dit køkkenbord,

Less is more 

Less is more, når det kommer til indretning af en mindre lejlighed. Sørg for at have så meget frit gulvplads som muligt og lad være med at placere møbler i de naturlige gennemgang ruter, der er i lejligheden. Det vil du blive træt af. Sorter i dine ting og møbler og behold kun det mest nødvendige. I en lille lejlighed er det vigtigt at sørge for, at den ikke bliver overfyldt. Sørg for at lave smarte opbevaringsløsninger, så du kan gemme de fleste af dine ting væk, når det ikke er i brug. Og dekorer dine vægge med enkelte farvestrålende plakater eller malerier, i stedet for mange mindre. Det giver et roligere udtryk.

Indretningstips til soveværelset

Bor du i en mindre lejlighed, så er du helt sikkert udfordret af opbevaringsmuligheder. Overvej derfor at købe eller bygge en seng, der har indbygget opbevaring nedenunder. Der fås i dag en masse smarte løsninger, hvor man udnytter alt pladsen under sengen og samtidig har let adgang til det, man skal bruge. Har du et fritstående skab i soveværelset, så skift det ud med et i loftshøjde eller sæt hylder op ovenover det eksisterende skab til ekstra opbevaring. Du kan eventuelt hænge et stykke flot tekstil foran.

Indretningstips til det lille badeværelse

Har du et lille badeværelse, så kan du få det til at syne større ved at hæve alt fra gulvet. Et væghængt toilet får rummet til at syne større og det samme med opbevaring. Sørg for at alt er hævet fra gulvet. Det får både rummet til at se større ud, men det gør også rengøringen meget lettere. Har du brusekabine så få klare glaslåger i. Og hold badeværelset i lyse farver.  Er du kvinde, så har du sikkert problemer med at finde plads til dine skønhedsprodukter og makeup. Nøjes med at have det, du bruger i det daglige ude på badeværelset og hav så resten i en æske eller på en hylde et andet sted i lejligheden for der er bedre plads.

Author

Write A Comment

Pin It