At vælge det rigtige kunstværk til brug i dit rum kan faktisk, være en af de mest udfordrende ting når indretningen skal på plads. Med hvad synes som uendelige muligheder, så kan det være svært at vælge bare et par stykker. Hvis du derfor står i en lignende situation lige nu, så er der her 5 råd som du skal overveje, når du skal finde den perfekte indretning.

Farverne

Farverne er den ting som flest går op i, når der bliver kigget efter kunst. Ofte så er det fordi man forsøger at matche farverne til de møbler, som man allerede har hjemme i rummet. Selv om denne metode er en helt perfekt acceptabel metode til at vælge kunst, så er det bestemt ikke den eneste fremgangsmåde du kan benytte dig af.

Prøv i stedet for at vælge nogle farver som er helt modsatte af det øvrige rum. Dette giver i de fleste tilfælde liv til rummet pga. kontrasterne. Hvis du derfor ser et kunstværk som du er virkelig vild med, men det passer ikke ind i farverne, så lad vær med at bekymre dig for meget over dette, og prøv det af i rummet.

Størrelsen

Når det kommer til at vælge den kunst, så er større som regel bedst. At vælge kunst som simpelthen er for småt, er en meget almindelig fejltagelse.  Tag for eksempel vægpladsen over en sofa. Som regel bør kunsten over sofaen være ca. 2/3 af bredden af sofaen, eller endnu større.

Det samme gælder for pladsen over en seng. Selvfølgelig kan denne regel også brydes, i nogle tilfælde kan flere små stykker kunst sættes sammen i en ramme og dermed danne et større kunstværk.

Bland gammel med nyt

Kontrast er i høj grad det som kan gøre et værelse spændende, og kunst kan spille en stor rolle i at skabe den spænding. Overvej derfor kunst fra forskellige tidsperioder, for at skabe en robust og overbevisende samling. I et konservativt rum kan et stykke moderne kunst skabe et slående brændpunkt som folk bliver draget til, ligesom et meget klassisk stykke kunst kan skabe det i et moderne rum.. Og når de bruges i samme rum, kan gamle og nye kunststykker supplere hinanden på vidunderlige og uventede måder. Det kan også være sjovt at blande farver og temaer.

Kig dig omkring

Selvom kærlighed ved børste blik aldrig skal ignoreres, så er det normalt en god ide at kigge sig omkring, inden man sætter al sin lid til at shoppe et enkelt sted. Der er så mange muligheder, som du bør undersøge nærmere, inden du går all-in et bestemt sted.

Køb hvad du elsker

Uanset om det er originalt eller masseproduceret, dyrt eller billigt, skal du sørge for kun at købe det som du elsker og kan lide. Original kunst er en fantastisk måde at tilføje noget unikt til dit hjem, og det kan helt sikkert give et værelse en vis mængde karakter, men det kan være meget dyrt – især hvis det er kendt kunster, eller hvis det er et sjældent kunstværk.

Masser af mennesker har valgt at investere i et kunstværk, af den ene grund at det er en original, og selvfølgelig har det en værdi (og holder den forhåbentlig), men det kan være en stor fejl, hvis du ikke rigtig kan lidt kunstværket og vil have det hængende. Hvis du vil have noget originalt, men ikke ønsker at betale overpris, så skal du se efter kunstnere, som ikke allerede har en stor efterspørgsel.

Author

Write A Comment

Pin It