Ligemeget om du skal indrette hjemmet for dig selv eller andre, så er der nogle simple indretningstips som du kan bruge. De forskellige råd virker for mere eller mindre alle rum og hjem, ligemeget hvilken stil der køres, størrelse af rum og budget.

Selvfølgelig kan der altid være undtagelser til reglerne, men det kommer an på hvor modig du er og hvor vild din indretning skal være. De forskellige råd kan stadig virke som en rettesnor som du kan følge.

Størrelsen er vigtig

Når det kommer til kunst, så vil oversized kunstværker altid være markante i deres udtryk. Et godt råd er at købe et kunstværk som du virkelig elsker, og så placere det i en meget central del af hjemmet. Det kunne eksempelvis være over sofaen eller i entreen, for ligesom at sætte hele udtrykket for dit hjem, når man træder ind i det.

Et stort stykke kunst i rummet betyder også, at du ikke har brug for alle mulige andre småting, da kunstværket skal være i centrum og andet ikke skal stjæle fokus fra dette. Alternativt kan andre store ting end et kunstværk også virke, det kunne være et billede i en ramme, et stort print etc.

Jo flere des bedre

Du kan lave et statement ved at gruppere flere af en slags ting sammen med hinanden, det kunne være vaser, flasker eller skåle. Ved at du gruppere flere med hinanden, så bliver udtrukket også markant anderledes – og giver et helt andet udtryk, end hvis de stod alene. Et trick kunne være at stille tre eller fem lys (altid ulige nummer) i forskellige højder ved siden af hinanden. Når de tændes så giver det et spændende lys og skaber en hyggelig stemning.

Prints og mønster

Der er mønstre alle steder i naturen, i barken på træerne og i stenene på stranden. Naturlige mønstre er interessante, så hvorfor ikke bruge dem indenfor også? Mønstre behøver ikke altid at være helt vilde, nogle gange kan det simple også virke.

En god måde at skabe liv med et mønster er via tæpper og puder, som kan arbejde sammen eller hver for sig, til at skabe en ny stemning i rummet. Alternativt kan du prøve med et tapet som er mønstret?

Go green

En af de bedste og mest budgetvenlige måder at indrette et rum på, er at tilføje en masse grønt! Alle elsker indendørs planter og de kan være i næsten alle rum uden problemer.

En god ting ved indendørs planter er, at de skaber en forbindelse mellem udenfor og indenfor, hvilket kan få ethvert rum til at føles større og friskere på samme tid. Du kan også her let skabe en ny stemning med planten, det er bare at skifte potten ud, med en som passer til den øvrige indretning.

Less is more

Udtrykket “less is more” betyder at have mindre af noget kan skabe et stærkere udtryk, end ved at have meget af en ting. Stærke farver og mønstre et større udtryk end hvis, der er bruge alt hvor meget på en gang. Hold det altid simpelt.

Denne samme regel gør sig gældende for når du blander møbler. Brug rene linjer og neutrale toner, så kan et enkelt møbel, gøre et meget stort indtryk i rummet.

Author

Write A Comment

Pin It